219 poze   53794 vizite

Relatia stapan caine

Este o relatie cat se poate de speciala aceasta in primul rand datorita atasamentului pe care cainele il are fata de stapan. Uni i cecetatori considera cainele ca pe un animal ce ocupa un loc fruntas pe scara inteligentei animale, fiind situat dupa parerea noastra, pe locul al doilea, dupa maimuta, fara a-i atribui calitati umanizante si vom tine seama de comportamentul natural dictat de instincte, vom reusi sa facem din relatia noastra cu cainele una de sincera si profunda prietenie, bazata pe respectul pe care il datoreaza omul celei mai devotate fiinte ce vietuieste in preajma sa.
Cainele pastreaza in bagajul de instincte mostenite de la stramosi si modul de viata in colectivitate, toate instinctele care ii domina comportamentul natural, exceptndu-l pe cel agnostic, determinand un mod de viata in grup.Daca in vremurile de demult, acest grup era reprezentat de haita, in prezent, locul haitei a fost preluat de catre familia care cumpara un catel.
Cainele se va integra cu usurinta in noul sau camin, cu conditia sa fie asigurate cateva cerinte minime dependente de membri unanimi ai grupului.Astfel, de la bun inceput va trebui sa respecte un deziderat de baza:cainele a fost si va ramane un animal de haita, obisnuit sa respecte regulile comportamentale impuse de ierarhia stabilita si nicidecum norme de conduita sociala de tip uman, pe care nu are capacitatea de a le intelege.
La baza relatiei dintre om si caine trebuie sa stea un atasament de nezdruncinat al unuia fata de celalalt.Nu cereti niciodata de la caine mai mult decat ii oferiti!!! Prin atasament se intelege legatura de prietenie, afectiune, dragoste care trebuie sa existe intre stapan si caine.Atasamentul cainelui pentru om s-a format in decursul timpului pentru ca langa om, cainele si-a dobandit mai usor hrana, adapostul si protectia fata de dusmani.
Cainele intelege cu usurinta bunavointa omului cand acesta il mangaie, il hraneste sau ii vorbeste pe un ton bland, supunandu-se vointei stapanului, cautand sa-i fie util. Formarea atasamentului nu necesita in mod normal mai mult de 2 zile, daca avem de-a face cu un caine echilibrat din punct de vedere comportamental si care nu a fost supus unui tratament inuman inainte de a ajunge in contact cu noul stapan.Mentinerea si intarirea permanenta a atasamentului se impune insa de la sine.
Atitudinea si comportarea viitorului stapan fata de caine, la primul contact cu acesta trebuie sa fie plina de bunavointa, dar si de fermitate, orice greseala acum putand avea repercusiuni in viitor. Chiar si cand va jucati cu cainele sau cand sunteti la plimbare, nu trebuie sa renuntati la pozitia dumneavoastra de stapan, insistand asupra mentinerii metodelor neagresive.
In timpul jocului sau a dresajului, evitati conflictele cu cainele pentru a nu-i da ocazia sa incerce sa-si impuna propia vointa, moment in care ati fi pus in situatia de a ceda, pierzand pozitia de lider in cuplu, sau de a recurge la metode dure de disciplinare, care ar duce la destramarea atasamentului.Cainele trebuie sa vi se supuna neconditionat, dar intotdeauna din dragoste si niciodata din teama.
De aceea cainelui va trebui sa i se dea de inteles ca noul stapan este seful suprem, cel care are puteri discretionare asupra intregului grup(reprezentata de familia care a cumparat catelul)din care si cainele face parte.Numai stapanul are dreptul de a recompensa sau pedepsi orice fapta a cainelui, dar si acesta cu foarte mult discernamant, pentru a nu provoca traume sau deprinderi proaste cainelui.
Cand stapanul administreza cainelui o corectie pentru o greseala ceilalti membri ai familiei sa se abtina in a interveni.Daca pentru o anumita greseala, considerati ca trebuie aplicata o pedeapsa nu amanati aplicarea ei pentru ca s-ar putea ca ea sa fie repetata, nefiind inteleasa de caine ca atare.Cainele nu are puterea de a discerne ce este bine si ce este rau din punctul dumneavoastra de vedere.
Daca sunteti o fire nervoasa, irascibila, este bine sa optati pentru un caine calm, docil, cum este de exemplu Bulldogul si nicidecum Dobermanul.
In cazul in care va decideti pentru un caine utilitar, cum sunt cei din rasele Doberman, Schnauzerul Urias, Boxer, Ciobanesc German, trebuie sa aveti in vedere ca acestia necesita dresaj, in caz contrar ei pot deveni neascultatori.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
petru76 29 ianuarie 2013  
interesant
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.