canisaazumi
220 poze   30578 vizite

DESCRIERE RASE

Cateva informatii despre rasele pe care le cresc:

CIOBANESC DE ASIA CENTRALA

ISTORIC: Ciobanescul de Asia Centrala (CAC-romana,CAO-rusa,CASD-engleza,) este una dintre cele mai vechi rase de caini din lume. Rasa a fost formata prin selectie naturala de-a lungul a mai mult de 4000 de ani,pe un teritoriu foarte vast,ce se intinde de la Marea Caspica pana in China,din sudul muntilor Ural pana in Afganistan. CAO este mostenitorul celor mai vechi caini din Tibet ,cainii de turma ai vechilor triburilor nomade,caini ce sunt inruditi cu CIOBANESCUL MONGOLIAN si MASTIFFULUI DE TIBET. CAO au fost folositi ca si protectori ai turmelor de animale,caravanelor si proprietatilor oamenilor din respectivele zone,fiind influentati de selectia naturala foarte cruda. Conditiile grele de viata si permanenta lupta impotriva pradatorilor au influentat atat aspectul fizic cat si temperamentul ,facand din Ciobanescul de Asia Centrala un caine puternic,neinfricat,un caine ce stie sa-si economiseasca energia.

COMPORTAMENT SI TEMPERAMENT: increzator in sine, echilibrat ,nu prea zgomotos, mandru si independent..Foarte curajos ,cu o mare capacitate de lucru,rezistenta,cu un natural si bine dezvoltat instinct de paza a teritoriului, CAO este neinfricat in fata pradatorilor de talie mare.

INALTIME SI GREUTATE::
Inalntimea la greaban : Masculi:minim 70 cm.
Femele:: minim 65 cm.
Este de dorit o cat mai mare inaltime,dar pastrand proportiile cu lungimea,proportiile cainelui


Greutate: Masculi: Minim 50 kgs.
Femele: Minim 40 kgs.

BICHON MALTEZ

Scurt istoric: numele său nu semnifică că este originar din Insula Malta, fiindcă adjectivul „maltez” provine din vocabula semitică „malat” care înseamnă refugiu sau port; această rădăcină semitică se regăseşte într-o serie întreagă de nume de locaţii maritime, de ex. numele insulei adriatice Meleda, numele oraşului sicilian Melita şi, desigur, în cel al Insulei Malta. Strămoşii acestui câine mic trăiau în porturile şi oraşele maritime din Mediterana centrală, unde combăteau şoarecii şi şobolanii care mişunau în magaziile portuare şi în calele corăbiilor. În nomenclatura câinilor existenţi la vremea sa, Aristotel (384-322 î.Hr.) atribuie un loc unei rase de câini mici cărora le atribuie numele latin de „canes melitenses”. Acest câine era cunoscut în Roma antică: companion preferat al matroanelor, a fost cântat de Strabon, poet latin din secolul I. Reprezentări ale Bichonului maltez datorate unor pictori din renaştere arată acest câine mic în saloanele epocii alături de frumoasele momentului.

Aspect general: format mic, trunchi alungit. Acoperit cu păr foarte lung şi alb, este foarte elegant şi are o ţinută a capului mândră şi distinsă.

Proporţii importante: lungimea trunchiului depăşeşte cu aprox. 38% înălţimea la greabăn.

Comportament şi caracter: viu, afectuos, foarte docil, foarte inteligent.

Culoare: alb pur; se admite o tentă fildeş pal. Urme de nuanţe oranj pal, cu condiţia să dea impresia de păr pătat, sunt tolerate, dar nu sunt de dorit, şi constituie deci o imperfecţiune.

Talie şi greutate: înălţime la greabăn – masculi 21 la 25 centimetri, femele 20 la 23 centimetri, greutate de la 3 la 4 kilograme.Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.